Carne de vita falsificata
Carne de vita falsificata! Chinezii au facut-o si pe asta..
25/10/2018
Tropical Islands
Cea mai mare lume tropicala din Europa – Tropical Islands
28/10/2018
Show all

Supa de pui cu galuste de gris

Supa de pui cu galuste de gris

Supa de pui cu galuste de gris este foarte potrivita atunci cand doriti ceva mai usor.  Reteta are un grad de dificultate mediu spre usor. Recomandam folosirea puiului de tara atunci cand puteti. Iese o supa mult mai gustoasa. Supa de pui poate fi facuta si fara galuste pentru a se folosi in alte mancarui. De exemplu putem pune supa de pui in orez sau in piure de cartofi. O alta varianta este prepararea unei cantitati mai mare de supa, portionarea in recipiente nu foarte mari si pastrarea la congelator. Astfel, oricand aveti nevoie pentru a imbunatati de exemplu gustul unui piure nu ramane de facut decat sa decongelati o portie mica de supa.

Supa de pui cu galuste de gris

Ingrediente:

Supa de pui cu galuste de gris

Pasi de preparare:

  • Se spala foarte bine puiul, se curata legumele de coaja (morcovul se taie intai in doua apoi in patru pe lungimea lui) si se pun la fiert. In functie de tipul si marimea puiului (daca e de tara sau nu) se lasa la fiert intre 60 si 120 de minute. Din cand in cand, cu o paleta cu gauri mici sau cu o sita, scoatem spuma ce se formeaza deasupra supei. La final, scoatem legumele si le aruncam. Morcovul in schimb il pastram in supa (are un gust bun, usor dulceag si confera supei un aspect mai frumos, mai colorat). Addaugam sare dupa gust.
  • Separam albusul de galbenus. Batem cu un tel foarte bine albusul pana ce se face spuma. Adaugam dupa si galbenusul, grisul si un praf de sare. Continuam sa batem bine spuma cu telul. Adaugam o lingura de ulei, amestecam compozitia dupa care o lasam timp de 15 minute la temperatura camerei. Cu o lingurita, luam din compozitie si formam astfel galustele pe care le punem direct in oala cu supa. Lasam sa mai fiarba cateva minute, pana ce galustele cresc si ajung aproximativ de marimea unui pumn. Stingem focul, lasam un pic sa mai scada temperatura dupa care adaugam o legatura de patrunjel tocat. Punem capacul si lasam sa se racoreasca.
  • Cealalta legatura de patrunjel, dupa ce o spalam, o tocam si o vom folosi cand se va servi supa, punand direct in farfurie, peste supa. Se adauga piper negru macinat dupa gust. Pofta buna!

Foto: Sebastian Radu  Studio Foto Bucuresti