Patrunjelul – Beneficii si Containdicatii

Cartoful
Cartoful, proprietăţi – aliment şi leac magic.
15/10/2018
Ciorba de vaca cu cartofi si fasole pastai
Ciorba de vaca cu cartofi si fasole pastai
15/10/2018
Show all

Patrunjelul – Beneficii si Containdicatii

Patrunjelul

Patrunjelul este o plantă  cu tulpina înaltă, cu rădăcina pivotantă albă si  frunze aromate. Intrebuințate în alimentație și în medicina populară. Este o planta leguminoasa.

Grecii antici considerau că această plantă unește lumea viilor cu cea a morților.

Patrunjelul si beneficiile lui:

Printre beneficiile aduse de consumul zilnic de pătrunjel, se numără ameliorarea durerilor cauzate de artrită. Consumând zilnic frunze de pătrunjel, poți accelera eliminarea acidului uric, o substanță ce intensifică durerile articulare. Este mult mai bine dacă se consumă frunzele proaspete de pătrunjel. Chiar și varianta uscată poate să fie eficientă.

S-a demonstrat că pătrunjelul are o mulțime de compuși cu efect anticancerigen. Substanțele existente în aceste frunze pot să inhibe dezvoltarea tumorilor canceroase. Patrunjelul acționează ca un antioxidant, distrugând radicalii liberi ce afectează celulele sănătoase și inhibă multiplicarea și răspândirea celulelor canceroase în corp.

În plus, datorită calităţii sale de excelent antioxidant, pătrunjelul consumat zilnic de 3 ori pe zi, câte 20 ml de suc împreună cu alte sucuri naturale ajută foarte mult la distrugerea celulelor canceroase.  Sucul proaspăt se poate consuma în timpul tratamentului cu citostatice, ajutând la diminuarea efectelor negative ale medicamentelor.

Patrunjelul conţine mai mult fier decât spanacul.

Mai mult fier şi mai mult fluor decât orice alt aliment, contribuind astfel la menţinerea unei danturi şi a unei osaturi puternice. De asemenea, o legatură de pătrunjel furnizează mai multe proteine decât 2 ouă, devenind un aliat de nădejde  în curele de slăbire, deoarece conferă senzaţia de saţietate.

Frunzele şi tulpinile de pătrunjel neutralizează şi ajută la eliminarea toxinelor din organism şi sunt eficiente în toate afecţiunile ficatului, inclusiv la ciroze sau hepatite, distrugând germenii patogeni şi chiar diferite virusuri.

 

Patrunjelul contraindicatii:

Pătrunjelul devine periculos pentru organism atunci când se consumă în exces. În mod special, sucul poate afecta sistemul nervos. Pătrunjelul este o remediu cu un suc concentrat, prin urmare, se recomanda anu se consuma mai mult de 30-60 de grame în formă pură.