Crema de branza
Crema de branza cu marar si ceapa verde
06/10/2018
Trekking in Himalaya
Trekking in Himalaya cateva informatii traseu
06/10/2018
Show all

Snitel de porc cu sos alb

Snitel de porc cu sos alb

Snitel de porc cu sos alb – Pentru a obtine niste snitele fragede, am folosit berea.  Este o solutie foarte buna pentru fragezirea carnii, indiferent de tipul ei. E bine sa lasati carnea in bere impreuna cu restul condimentelor peste noapte, in frigider. Eu, sincer, nu am avut timp si am lasat-o doar o ora de data aceasta dar au iesit niste snitele foarte bune. Chiar mai bune decat ma asteptam

Snitel de porc cu sos alb

Ingrediente

snitele:

  • 1kg cotlet de porc
  • 3 oua
  • 5 catei usturoi
  • 500ml bere
  • 150g faina de grau
  • 150g pesmet
  • cateva crengute de cimru verde
  • sare
  • piper alb macinat

sos:

  • 200 ml smantana
  • 50g unt
  • 50g parmezan ras
  • 3 catei de usturoi
  • zeama de la o jumatate de lamaie
  • sare
  • piper alb macinat

Pasi de preparare:

  • Curatam cotletul de pielitele albe si eventualele parti de grasime, dupa care il taiem in felii groase de aproximativ 1 cm.  Feliile le vom bate pe ambele parti.  Eu folosesc deobicei o punga de plastic  pe care o asez peste feliile de carne inainte de a le bate cu ciocanul de snitele. Dupa ce le-am batut pe ambele parti, vom presara sare, piper negru macinat si cimbru verde. Vom curata usturoiul, il vom taia in bucati mai mari dupa care il vom amesteca cu carnea intr-un bol ceva mai mare. Adaugam la final berea, acoperim cu folie alimentara si punem in frigider. Trebuie lasat minim o ora la rece inainte de a le prepara dar recomand sa stea peste noapte.
  • Dupa ce am lasat carnea la rece o putem scoate la temperatura camerei, lasand-o cel putin jumatate de ora sa se aclimatizeze. Intre timp, pregatim 3 farfurii in care vom pune astfel: in prima faina, in a doua vom bate cele 3 oua cu furculita adaugand sare si piper negru macinat, iar in a treia pesmetul. Punem o tigaie cu fundul cat mai gros la incins. Turnam ulei de floarea soarelui din belsug. Dupe ce s-a incins bine uleiul, putem incepe sa punem snitele la prajit astfel: luam fiecare bucata de carne si o trecem pe ambele parti prin faina, apoi prin oul batut iar la final prin pesmet. O punem in tigaia incinsa si lasam snitelele pe fiecare parte la un foc mediu aproximativ 6 – 7 minute. Atentie sa nu ardeti snitelele prea tare. De asemenea, va recomand ca dupa doua ture sa schimbati uleiul din tigaie. Snitelele le vom scoate intr-un vas in care am pus inainte servete de bucatarie avand rolul de a absorbi excesul de ulei / grasime.
  • Intr-o oala mica, punem smantana, cateva crengute de cimbru, usturoiul intreg (doar un pic strivit cu lama cutitului), untul, parmezanul ras, putina zeama de lamaie, sare si piper alb. Lasati la foc foarte mic pana incepe sa fiarba. Atentie sa nu lasati sa fiarba prea mult si nici sa nu dati focul prea tare, riscati sa se taie smantana.

Foto: Sebastian Radu  Studio Foto Bucuresti