Trekking in Himalaya cateva informatii traseu

Snitel de porc cu sos alb
Snitel de porc cu sos alb
06/10/2018
Tort de portocale
Tort de portocale ca la mama acasa
07/10/2018
Show all

Trekking in Himalaya cateva informatii traseu

Trekking in Himalaya

Trekking in Himalaya

Ai nevoie de permis de trekking

Permisul de trekking poate fi procurat de la orice agentie de turism si costa 2.000 de rupii, adica 20 de dolari. Daca nu vrei sa apelezi la agentie, ti-l poti lua de la oficiul de turism din localitatea din care intentionezi sa pornesti trekul. Nu poti fenta locurile unde se verifica permisul de trekking pentru ca traseul e doar unul si e cam periculos sa te abati de la el, sa o iei de nebun prin padure pentru cateva rupii.

Se poate merge prin munti si fara ghid, insa nu fara permis

Desi e mai bine cu ghid, mai afli una alta despre diferite locuri din munti.  Poti scuti o suma de bani nu foarte mare mergand de capul tau. Chiar daca nu sunt marcaje, sunt suficiente cabane pe drum, aproximativ din 2 in 2 ore, de unde te poti informa despre traseu. Bineinteles, nu strica sa ai si o harta la tine.

Daca nu vrei sa urci prea mult, exista anumite free zones unde nu ai nevoie de permis

Exista si anumite zone unde nu este necesar permisul de trekking.  Acestea sunt pe la poalele muntilor, nu depasesc 2.500 de metri. O zona frumoasa de mers pe langa Pokhara, unde nu ai nevoie de permis, este Dhampus.

 

 

Se poate face trekking si cu copil de 3-4 ani

Copilul ti-l poate duce un caraus in schimbul unei sume infime, asa ca, daca nu ai cu cine sa il lasi acasa, ia-l cu tine, va fi si pentru el o experienta misto. Am vazut pe traseu cativa carausi ducand copii mici in niste scaune speciale. Copiii pareau incantati.

Ia-ti caraus daca ai bagaje multe

Daca faci un traseu mai lung, obosesti repede si ai multe bagaje de care nu te poti desparti. Ia-ti un caraus de la o agentie si o sa urci pe munte cu mainile in buzunare. Rucsacul, daca te poti lipsi de el, il poti lasa si la agentia de unde iti iei trekul.

cateva informatii despre un traseu

Ia-ti sac de dormit

Nu pleca fara sac de dormit daca faci un trek mai lung. De la 2.500 de metri in sus, se face chiar frig, iar la cabana o sa primesti o patura destul de subtirica.

Poti sa parcurgi un trek in mai putine zile decat ti se spune la agentie

Vrei sa faci Annapurna Base Camp si ai doar 5 zile la dispozitie? Se poate, doar trebuie sa le zici celor de la agentie si vei merge mai multe ore pe zi. Daca urci fara ghid nu iti mai organizeaza nimeni timpul de urcat si coborat, asa ca faci traseele in cate zile vrei. Eu as recomanda totusi ghidul, chiar afli multe lucruri de la el si mergi fara sa te stresezi unde te cazezi. Ghidul se ocupa de asta. Plus ca nu te grabeste in niciun fel.

Nu e musai sa ai cine stie ce conditie fizica si nici echipament de sute de euro

Cititi si:  Adrian Laza Piatra Neamt. Pe al cincilea cel mai inalt varf din lume. Makalu 8485m