Strugurii si beneficiile lor uimitoare

Ciorba de vaca cu cartofi si fasole pastai
Ciorba de vaca cu cartofi si fasole pastai
15/10/2018
Mancarica de varza cu carne de vaca
Mancarica de varza cu carne de vaca
15/10/2018
Show all

Strugurii si beneficiile lor uimitoare

Strugurii

Strugurii un fruct bogat in calorii fapt pentru care cei mai multi dintre noi ne ferim de acest fruct cu beneficii uimitoare. Totuşi, un ciorchine de dimensiuni medii sau un pahar de must de struguri sunt alegeri extrem de benefice pentru sănătate. Strugurele este unul dintre cele mai cultivate fructe din lume.

Strugurii sunt foarte bine asimilati de catre organism.


Strugurrele un aport de 72 kcal/100g
. Conţinutul bogat în glucide este foarte bine asimilat de organism, mulţumită prezenţei vitaminei B, ceea ce duce la o funcţionare corectă a sistemului muscular şi nervos. Strugurii sunt aşadar un furnizor important de tonus, având mari adepţi printre copii şi sportivi.

Strugurii sunt foarte bogaţi în fibre şi minerale, drept pentru care sunt un veritabil laxativ. Datorită acestui lucru, ei au proprietăţi puternic purificatoare, diuretice şi depurative, fiind recomandaţi în special persoanelor care suferă de constipaţie şi balonare sau celor care vor să urmeze o cură de detoxifiere.

Strugurii ajuta la buna functionare a inimii şi ficatului

Acest fruct stimulează funcţionarea ficatului şi a inimii Mulţumită polifenolilor, strugurii negri protejează inima şi previn formarea cheagurilor de sânge.

Conţinut bogat în apă (81%), datorită căruia strugurii participă considerabil la menţinerea unei bune hidratări a corpului şi implicit a pielii.