Adidasi originali
Adidasi originali? sau fake-uri? Cum ii putem deosebi ?
05/10/2018
Crema de branza
Crema de branza cu marar si ceapa verde
06/10/2018
Show all

Lincoln Town Car sedan de lux

Lincoln Town Car

Lincoln Town Car este o linie model de sedanuri de lux de dimensiuni mari. Care a fost comercializat de divizia Lincoln a constructorului american Ford Motor Company din 1981 până în 2011. Luând numelui său de la un stil de caroserie limuzină, Town Car a apărut pentru prima dată în 1959 un sub-model al modelului Continental Mark IV, revenind ca Lincoln Continental din 1969 până în 1980. În urma revizuirii liniei Lincoln, Lincoln Town Car a devenit o linie distinctă de produse pentru anul 1981, înlocuind Continental.

Lincoln Town Car este o linie model de sedanuri de lux

Lincoln Town Cars au fost produse în trei generații, fiecare folosind platforma Ford Panther. Partajarea unui șasiu și a componentelor mecanice cu Mercury Grand Marquis și Ford (LTD) Crown Victoria. Toate au fost tractiune spate.

Oferit aproape exclusiv ca un sedan cu patru uși, un sedan cu două uși a fost oferit abia în 1981. În plus față de sedanul cu patru uși vândute pentru vânzarea cu amănuntul, multe exemple de Lincoln Town Car au fost vândute pentru utilizarea flotei și livrelor, cu vehiculul, de asemenea, servind ca o platformă populară pentru conversii limuzina în întreaga sa producție.

Începând cu anul 1983 până la întreruperea lui 2011, Town Car a fost cea mai lungă mașină produsă de Ford Motor Company, devenind cea mai lungă mașină de producție în masă produsă în America de Nord în perioada 1997-2011.

Lincoln Town Car Lincoln Town Car

În timp ce a fost comercializat în principal în Statele Unite și Canada, Town Car a înregistrat exporturi la nivel mondial.

Din 1980 până în 2007 a fost adunată la Adunarea Wixom din Michigan, alături de Lincoln Continental, Lincoln LS, Mark VI, Mark VII și Mark VIII. După închiderea ansamblului Wixom, producția a fost mutată la Adunarea St. Thomas din Southwold, Ontario, Canada, alături de Ford Crown Victoria și Mercury Grand Marquis.

În 2011, producția celor trei autovehicule cu platformă Panther sa încheiat deoarece facilitatea St. Thomas a fost închisă în septembrie 2011.

Sursa: limo Vancouver, limo service Vancouver