Mancarica de pui cu ciuperci proaspete
Mancarica de pui cu ciuperci proaspete
18/10/2018
Spanac cu smantana si usturoi
Spanac cu smantana si usturoi
18/10/2018
Show all

Scari interioare din lemn masiv avantaje

Scari interioare din lemn

Daca utilizam scari interioare din lemn masiv, ele sunt elegante, suple, flexibile, versatile si permit accesul in spatiile inguste sau acolo unde nu sunt posibile alte variante.Scarile din beton au dimensiuni mari, sunt grele si incarca spatiul inclusiv vizual. Cele din metal ofera interioarelor un aspect “rece” si nu se integreaza in unele stiluri de amenajare.

Scari interioare din lemn masiv avantaje

Scarile din lemn masiv ofera interioarelor senzatia de caldura si contribuie la crearea unei atmosfere primitoare si prietenoase.

La punerea in opera a unei scari din lemn, majoritatea lucrarilor se realizeaza in fabrica, inclusiv anumite etape de finisaj, ceea ce face ca montajul la fata locului sa dureze foarte putin. Amintim ca prin alegerea unor scari din lemn sunt eliminate costurile cu cofrajul si turnatul betoanelor. In cazul in care ati optat pentru o scara de beton, treptele de beton se pot placa cu lemn rezultatul final fiind o scara rezistenta si cu un aspect deosebit de placut datorita lemnului aplicat.

Scari interioare din lemn masiv – Utilizare

In spatii publice putem utiliza scari din lemn, cat si in cele rezidentiale: vile, case cu mansarda, apartamente de bloc tip duplex. Exista mai multe tipuri de scari din lemn, dintre care amintim: simple sau duble, drepte, curbata sau in spirala, cu sau fara contratrepte, cu sau fara mana curenta, cu sau fara balustrada.

Designul unei scari se alege in functie de configuratia spatiului (inalt, scund, lat, ingust etc.), designul care se doreste creat in acel interior, dar si in functie de unele aspecte practice. De exemplu, o scara dubla este indicata doar pe zone largi de intrare, iar una simpla, in spatii mici, minimaliste. Inaltimea recomandata pentru o treapta este de 18-20 de cm, iar acest etalon va permite sa calculati numarul de trepte necesare interiorului in care veti instala scara.

O scara dreapta sau una in forma de L se potriveste bine in spatii reduse ca dimensiuni. O scara curbata poate da senzatia de eleganta, insa nu reprezinta o alegere foarte practica. Daca printre utilizatorii unei scari din lemn se numara si copii, aceasta trebuie sa contina elemente suplimentare de securitate pentru a evita eventualele accidente.

Redactat: Elena Varlan