Briose cu fructe de padure
Briose cu fructe de padure
01/11/2018
Teapa la nunta si cum o poti evita
Teapa la nunta si cum o poti evita
16/12/2018
Show all

5 motive de a opta pentru mobilier la comanda

5 motive de a opta pentru mobilier la comanda

Tipul locuintei dicteaza de multe ori si tipul de mobilier pe care urmeaza sa-l alegeti. Un apartament sau o casa mare, cu forme si dimensiuni standard ale incaperilor, va fi usor de mobilat cu ansambluri gata facute si pe care trebuie doar sa le cumparati. Acest tip de mobilier reprezinta o solutie tentanta pentru utilarea casei, dar pot aparea probleme de natura estetica, adica mobilierul pe care il gasiti in magazine sa nu corespunda cu gusturile si nevoile voastre.

5 motive de a opta pentru mobilier la comanda

Fiind o achizitie pe termen relativ lung, va recomandam sa nu faceti compromisuri atunci cand va alegeti mobila. Aveti si varianta de a realiza mobilierul la comanda, astfel incat acesta sa corespunda perfect dorintelor voastre. In randurile urmatoare sintetizam principalele avantaje ale mobilierului executat la comanda:

 

Mobilierul la comanda poate fi asortat cu tamplaria si diverse tipuri de finisaje

Daca aveti pardoseala si tamplarie din lemn si va doriti mobila tot din lemn, este putin probabil sa gasiti un model de mobilier cu un finisaj sau o textura care sa se potriveasca perfect cu aceste elemente. In schimb, o firma de mobilier la comanda va poate arata un paletar si mostre pentru a vedea materiale, texturi, culori, precum si diverse tipuri de blaturi de bucatarie, inclusiv blaturi pentru insula de bucatarie, din care puteti alege varianta care va multumeste cel mai mult. Altfel spus, puteti face exact acele combinatii de texturi si culori care va plac.

 

Mobila la comanda se executa in functie de dimensiunile spatiului

Probabil ati fost cel putin o data in situatia de a cumpara mobila prea mare sau prea mica fata de spatiul pe care doreati sa il mobilati. Ei bine, daca optati pentru mobila lemn din masiv la comanda, echipa de la firma de mobila va face masuratori exacte, iar mobilierul va fi realizat tinand cont de particularitatile incaperii: inaltime joasa sau inalta, tavan inclinat, grinzi si stalpi de sustinere, forma atipica etc.

cititi si: Tipuri de lemn masiv si aplicatiile lor in industria mobilei

Mobilierul la comanda va permite sa ascundeti elementele inestetice din decor

Aici ne referim indeosebi la mobila de bucatarie sau la camerele in care este montata centrala termica. Un mobilier standard nu este proiectat pe masura necesitatilor particulare ale fiecarei bucatarii. De exemplu, daca vreti sa camuflati tevi, centrala termica sau un calorifer vechi, cea mai buna solutie este sa alegeti mobilier la comanda. Fara indoiala, puteti realiza pe comanda, doar corpurile de mobilier cu rol de camuflare, dar luati in calcul ca acestea nu vor fi identice cu mobilierul deja cumparat.

 

Mobila la comanda valorifica toate spatiile disponibile

E de la sine inteles ca un mobilier standard nu poate valorifica toate spatiile asa zis “moarte”. In schimb, cel pe comanda poate acoperi diferite suprafete care raman de regula neutilizate (de exemplu, cea de deasupra hotei) sau colturi greu accesibile si astfel sa obtineti mai multe spatii de depozitare. In plus, la mobilierul pe comanda poate fi realizat mult mai practic, adica sa includa accesorii suplimentare pentru acces facil, cum ar fi sisteme pull out, fronturi de usa dotate cu sisteme care atrag in afara cosurile din interiorul dulapurilor, sertare full extension cu inchidere silentioasa, care permit accesul facil la intreaga adancime a sertarului, sisteme tip carusel pentru oale si vase mai mari.

 

In unele cazuri, mobilierul la comanda este mai ieftin decat cel standard

Este greu de precizat care tip de mobilier este mai scump si care mai ieftin deoarece intervin foarte multe variabile: materialele din care e executat si calitatea acestora, manopera, accesoriile suplimentare, brandul etc. In unele cazuri, mobilierul la comanda chiar poate fi mai avantajos din punct de vedere financiar. De exemplu, daca va place in mod deosebit un model de mobilier dintr-un showroom, dar este foarte scump, puteti sa va faceti unul similar la comanda, cu costuri mai mici.

 

Mobilierul la comanda este usor de personalizat

Atunci cand comandati mobilierul, puteti sa va puneti 100% amprenta personala sau sa cereti sfaturile unui designer de interior. Cu alte cuvinte, puteti sa alegeti designul, finisajul, culoarea, combinatiile de materiale, blatul de bucatarie, manerele si multe alte detalii, astfel incat produsul final sa va reprezinte intocmai.

Redactat: Elena Varlan