Teapa la nunta si cum o poti evita

5 motive de a opta pentru mobilier la comanda
5 motive de a opta pentru mobilier la comanda
02/11/2018
imunitatea
Imunitatea
22/06/2020
Show all

Teapa la nunta si cum o poti evita

Teapa la nunta si cum o poti evita

In ultima vreme tot mai multi miri isi organizeaza singuri nunta.  O mare parte dintre acestia primesc teapa la nunta cu organizarea programului muzical.

Cea mai utilizata teapa la nunta

Daca mirii aleg sa-si organizeze singuri nunta, de cele mai multe ori mireasa este implicata peste 80% in organizarea evenimentului. In primele randuri, de pe o lunga lista cu tot ce are de facut se afla gasirea unei formatii pentru nunta.  Din dorinta ca totul sa iasa perfect, incepe prin a cauta pe internet referinte si pareri ale altor mirese. De cele mai multe ori, referintele pe care le citeste despre o anumita formatie sunt false. In zilele noastre tot mai multi specialisti in marketing sunt platiti pentru a crea publicitate online.

Atat pe facebook cat si pe google pot fi adaugate recenzii false in care este laudata performanta muzicala artistilor, fara a avea un suport real.

Una dintre greselile facute de mirese este aceea de a alege varianta cea mai ieftina ( cele mai ieftine trupe) unele avand pretul sub jumatatea medie de piata.  Referintele sunt bune, filmuletele pe youtube sunt convingatoare , urmatorul pas este stabilirea unei intalniri cu seful formatiei.  Intalnirea de obicei are loc intr-un local cu renume ( pentru a crea credibilitate) , aici un domn imbracat in haine de firma se prezinta in numele formatiei .  Pune pe masa un contract intre formatie si miri. Fara a verifica macar buletinul celui care semneaza in numele formatiei, mirii semneaza contractul pentru muzica la nunta. Acestia platesc 30% din contract ca si avans dar in schimb  nu primesc factura , chitanta sau bon fiscal. In cel mai bun caz o mentiune pe spatele contractului ca si cum s-a incasat avansul. De cele mai multe ori zgarcenia sau bugetul limitat se reflecta asupra unor alegeri viitoare. 

Prima varianta de teapa la nunta 

La nunta nu se prezinta nici o formatie, iar telefonul reprezentantului  este inchis.  Nu ai pe cine da in judecata, datele din contract sunt false iar daca mirii consulta un avocat pentru al cauta pe inselator afla ca nu este legal ca au oferit bani fara documente fiscale, mai mult afla ca sunt complici la frauda.

Citi si: ANAF trimite formulare de declaratii tinerilor casatoriti

A doua variante de teapa la nunta

La nunta se prezinta o alta formatie care canta mult mai prost decat ceea ce vi s-a prezentat pe internet sau la semnarea contractului. Atmosfera la nunta este una de slaba calitate. Pretul mic platit abia acum se justifica.  

A treia varianta de teapa la nunta

La nunta se prezinta formatia pe care ai contractat-o numai ca, vocea solistului nu suna la fel de bine si curat ca in videoclipurile prezentate, acesta canta fals, cu „prune in gura” sau ai impresia ca rage la microfon. Nuntasii prefera sa stea la masa sau sa iasa afara la tigara, doar o mica parte din ei aleg ringul de dans. Programul artistic este un esec si nunta fiind partial compromisa.

Cum au reusit sa te pacaleasca :

  • Filmuletele de prezentare au fost trucate.

  • Coloana sonora a fost prelucrata pe calculator intr-un  studio muzical. 
  • Instrumentistii care sau prezentat la nunta nu sunt aceeiasi care au cantat in videoclipurile demo sau mai grav solistii au fost inlocuiti.
  • Boxele si restul aparaturei de sunet sunt de calitate inferioara.

Cum poti evita sa ei teapa la nunta si sa ai un program muzical reusit si o nunta de vis

 Este indicat sa apelezi la un specialist daca vrei sa ai o nunta reusita . Chiar daca la prima vedere pretul unei nunti organizate cu ajutorul unui specialist pare mai mare. Diferenta de pret dintre o formatie foarte ieftina si o formatie buna este singura care face diferenta. 

Un specialist cu renume are colaborari numai cu artisti de calitate. Specialistul isi va dori sa organizeze botezul si nuntile copiilor tai, astfel va fi foarte atent la calitatea programului artistic realizat iar nunta ta va fi un succes.

Comisionul de organizare al acestuia va fi obtinut din reducerile pe care acesta le obtine de la formatiile cu care colaboreaza si pentru numarul mare de evenimente la care ii invita. Organizatorul v-a incheia intotdeauna contract prin firma, vei primi facturi si chitanta pentru banii achitati. In cazul in care vor aparea probleme ai pe cine trage la raspundere si vei recupera pagubele.

In cazul in care doriti sa va organizati singuri nunta verificati intotdeauna identitatea persoanei cu care semnezi contractul. Intalneste-te cu acesta in biroul lui, nu aiurea in oras. Cere documente la toti banii platiti. Verificati cu atentie filmarile demo si luati in considerare numai pe acelea in care se pot vedea toti nuntasii si ringul de dans. Sunetul filmuletului include si ambientul salii de eveniment ( strigaturile, chiuiturile sau alte manifestari ale nuntasilor). Daca este posibil incearca sa mergi la o alta nunta sa te convingi de performantele formatiei.

Redactat: Diana Bolog 

Interviu cu Radu Baron , formatii nunta Bucuresti