Siliconul in sampon. Ce trebuie sa stim despre acest ingredient.

Televizorul
Televizorul – Micul ecran, scurta istorie.
17/10/2018
Papanasi cu smantana si dulceata
Papanasi cu smantana si dulceata
17/10/2018
Show all

Siliconul in sampon. Ce trebuie sa stim despre acest ingredient.

Siliconul in sampon

Siliconul in sampon, o substanţă pe baza de petrol se găseşte în multe şampoane şi alte produse pentru păr. Multe şampoane declarate „fără silicon ” conţin de fapt substanţe similare ascunse sub nume mai greu de recunoscut.

De exemplu, dimeticona, ingredientul care apare cel mai des pe sticlele de şampon, este o formă de silicon.

Siliconul acoperă părul, repară daunele, creşte luciul şi previne încâlcirea. După utilizarea produselor pentru păr care conţin silicon, oamenii vor avea părul flexibil şi aerisit.

Siliconul in sampon

Siliconul in sampon contraindicatii:

Pe de altă parte, folosirea siliconului pentru o perioadă lungă de timp poate sigila etanş firele de păr, nepermiţând eliberarea umidităţii. Dacă siliconul este insolubil în apă, va rămâne întotdeauna un strat subţire de silicon pe păr, ceea ce face ca părul uleios să devină şi mai uleios sau îngreunează părul fin.

Pe termen lung, siliconul poate cauza de asemenea uscarea şi ruperea părului. Deşi etanşează puţină umezeală sub stratul fin, de asemenea previne umezeala sau uleiul să ajungă la firul de păr.

Foarte multe şampoane conţin silicon. În cazul în care un şampon este declarat fără silicon verificaţi eticheta de siloxan sau ingrediente cu sufixul – con sau thicon sau cu prefixul silan. Dacă nu doriţi silicon în şamponul dumneavoastră, nu doriţi nici aceste ingrediente .

Siliconul in sampon precautii:

Produsele cu silicon pot fi folosite cu moderaţie, dar e bine să lăsaţi părul să respire.