Limuzina
Limuzina de lux. Mica istorie.
16/10/2018
rulouri cu piept de pui
Rulouri cu piept de pui, bacon si cascaval
17/10/2018
Show all

Prima fotografie o scurta istorie

Prima fotografie

Fotografia este una dintre artele care, a schimbat lumea și modul în care o percepem. Chiar dacă sensul i-a fost alterat de obsesia pentru selfie-uri, baza ei rămâne la fel de fascinantă.

Prima fotografie o scurta istorie

Termenul de „fotografie” provine din limba greacă şi tradus literalmente înseamnă „a picta cu lumină”.

Aceste fenomen de pictare cu lumină a fost observat încă din secolul al III-lea î.Hr.  Aristotel a descoperit faptul că dacă se realizează o gaură într-o cutie, pe peretele opus acesteia se va forma o imagine reală, însă răsturnată.

Astfel, prima formă de aparat de fotografiat a fost, de fapt, o cameră obscură în care se putea observa imaginea răsturnată a unui obiect aflat în faţa acesteia.

În aceeaşi perioadă s-a descoperit că lumina înnegreşte clorura de argint şi că hiposulfitul de sodiu poate acţiona precum un „fixator”. Joseph Nicephore Niepce a folosit aceste trei proceduri pentru a transpune o imagine pe o placă metalică, iar calitatea era destul de ridicată.

Invenţia sa a fost preluată de Jacques Mande Daguerre, stabilindu-se astfel anul oficial al invenţiei fotografiei, 1839. În perioada următoare, s-au realizat tot mai multe descoperiri în domeniul fotografiei, creându-se astfel primele aparate de fotografiat şi primele filme realizate pe un suport de celuloid.

Prima fotografie făcută vreodată

Fotografia a fost realizată în anul 1826 de către Nicephore Niepce. Imaginea surprinde câteva clădiri ale unor ferme din Franța.

Prima fotografie color istorie

prima fotografie color

A fost realizată în 1861 de către fotograful englez Thomas Sutton. A fost realizata prin punerea în practică a unei teorii sugerate de fizicianul James Clerk Maxwell în 1855. Este fotografia unei funde din stofă în carouri. Tehnica intrată în istorie sub numele Sutton-Clerk constă în folosirea a trei filtre separate de culoare (roșu, verde, albastru) și combinarea lor într-o singură imagine.

Redactat: Diana Bolog