Fox terrier cu par sarmos
Fox terrier cu par sarmos
20/10/2018
Sobolanul
Sfaturi pentru a nu fi vizitat de Sobolanul cenusiu
20/10/2018
Show all

Pisica Sphynx. Caracteristicile rasei si ingrijire.

Pisica Sphynx

Pisica Sphynx este o rasa de pisici cunoscuta pentru lipsa blanii. Acesta rasa a fost dezvoltata prin creșterea selectivă, începând cu anii 1960. Pielea trebuie să aibă textura de capră, deoarece are fire de păr fine sau poate fi complet fără păr. Se pot prezenta mușchi, fie întregi, fie rupți, fie pot fi complet absenți. Pielea lor este culoarea blanii, iar pe pisica pisicii Sphynx se pot gasi toate marcile de pisica obisnuite (solid, punct, van, tabby, tortie etc.). Pentru că nu au strat, pierd mai multă căldură corporală decât pisicile acoperite. Acest lucru îi face să fie calde la atingere, precum și căldură.

Pisica Sphynx – Caracteristicile rasei :

  • Pomeți proeminenți
  • Ochii în formă de lămâie
  • Urechi foarte mari,
  • Gât puternic, musculos,  de lungime medie
  • Torsul de lungime medie, cavalierul, și abdomenul plin, rotund, numit uneori burtă de oală
  • Pernutele mai groase decât la alte pisici, oferind aspectul de mers pe perne
  • Aspect musculos

Ingrijire:

Desi este lipsita de blanita si nu naparleste, si acesta pisica are nevoie de baita. Nu ar trebui sa fie spalat mai mult de o data pe saptamana,pentru a nu-i afecta sanatatea pielii.

Pe langa baia saptamanala, pisica Sphynx are nevoie de ingrijiri speciale ale urechilor. Acestea trebuie curatate cu atentie, la fel ca la oamenii.

Ii place sa stea in spatii bine incalzite. Daca ii observi cu atentie comportamentul, constati ca intotdeauna se relaxeaza si se asaza in zonele cele mai calduroase ale casei – langa calorifer, in bucatarie, langa semineu, cuibarite in pat etc. de altfel ca toae pisicile.

In ciuda aspectului destul de fioros, pisica Sphynx este una dintre cele mai afectuoase feline domestice. Se afla mereu in cautarea atentiei stapanilor, dar este la fel de dornica de a oferi si ea, la randul ei, afectiune. Adora sa stea in preajma oamenilor, in special a celor care au grija de ea. Are tendinta de a se tine dupa ei, peste tot, daca are ocazia. Este foarte iubitoare, de aceea, este si atat de dorita de multi, in ciuda pretului ei destul de piperat.

Redactat: Diana Bolog