Balayage – trendul preferat de vopsire al multora

Ghimbirul
Ghimbirul – utilizări culinare si medicale
05/08/2018
usturoiul
Usturoiul cel mai puternic antibiotic natural cunoscut
08/08/2018
Show all

Balayage – trendul preferat de vopsire al multora

Balayage

balayage

Balayage – trendul preferat de vopsire

Balayage este de mult timp trendul preferat de vopsire al multora și promite să rămână în peisaj mult timp de acum încolo. Iată un ghid practic despre tot ce înseamnă balayage .

Atunci când auzim de balayage, ne gândim la cosițe în nuanțe calde, degradeuri luminoase. Totuși, el nu este un look, ci este denumirea tehnicii de vopsire care îți poate aduce acest look.

Ce înseamnă balayage?

Termenul sună ușor sofisticat, însă „balayage” vine din limba franceză și înseamnă „a mătura”. Oricât de ciudat ar suna, traducerea are legătură cu tehnica de vopsire care se realizează cu mâna liberă. Fără folosirea foliei, iar mișcările sunt asemănătoare celor de măturare. Astfel, tehnica balayage permite obținerea unei culori naturale, ca sărutată de soare, în care accentele de lumină discrete sunt în prim-plan, iar efectul final este mult mai natural decât cel al tehnicii ombre.

Cât de greu se întreține părul vopsit în tehnica balayage?

Tehnica balayage este una dintre cele mai puțin pretențioase atunci când vine vorba de întreținere. Pentru că ideea din spatele acestui look este ca trecerea dintre culori să fie cât mai discretă și fluidă. Astfel, atunci când părul crește, diferența nu este atât de vizibilă, mai ales dacă păstrezi culoarea ta naturală la rădăcini. Pot trece luni între vizitele la salon, dar pentru a menține un aspect cât mai îngrijit, poți face tratamente pentru strălucirea părului.

Se poate face balayage acasă?

Oricât de mult ne-ar plăcea să vă vindem ponturi de încercat acasă, această tehnică trebuie lăsată pe mâna unui profesionist cu experiență (cu siguranță ai văzut multe rezultate nereușite, nu ți-ai dori un asemenea look).

Ce poți face acasă este să îți îngrijești părul corespunzător pentru a te bucura cât mai mult timp de rezultate. Atunci când părul este uscat și decolorat, culoarea va dispărea mai repede. Așa că ai grijă de păr cu un șampon și un balsam adecvat tipului tău de păr și cu măști și tratamente regulate.

Sursa: George Cotfasa , stylist director