Avertisment pentru utilizatorii Whatsapp.

Miss Tourism World
Miss Tourism World Romania 2018 in China
08/10/2018
Pastrama din piept de pui
Pastrama din piept de pui facuta acasa
11/10/2018
Show all

Avertisment pentru utilizatorii Whatsapp.

Avertisment pentru utilizatorii Whatsapp

Avertisment pentru utilizatorii Whatsapp. Hackerii le pot accesa mesajele şi îi pot bloca contul.

Whatsapp este văzut ca una din cele mai sigure aplicaţii de socializare, deşi este deţinută de Facebook care, recent, a admis că a oferit hackerilor acces la 50 de milioane de conturi.

Experţii în securitate de la Sophos au atras atenţia asupra unor probleme ale Whatsapp care pot lăsa utilizatorii fără cont. Hackerul are nevoie doar de numărul de telefon pentru a accesa mesajele.

În momentul în care aplicaţia este instalată, trimite prin SMS un cod de verificare a numărului de telefon din şase cifre. În mod normal, oricine ar observa că primeşte un mesaj, dar cercetătorii spun că hackerii acţionează doar noaptea, astfel având acces la contul oricui de pe telefonul lor şi chiar pot bloca utilizatorul, astfel încăt să nu-şi mai poată accesa contul.

Utilizatorii aplicaţiei Whatsapp sunt avertizaţi în privinţa hackerilor care le pot bloca contul, informează thesun.co.uk.

E cea mai populară aplicație de mesagerie de pe întregul mapamond. WhatsApp are 1,2 miliarde de utilizatori și continuă să crească într-un ritm surprinzător. Pe lângă mesaje, apeluri video, apeluri de voce și transfer de imagini sau clipuri, farmecul WhatsApp constă într-un nivel de securitate sporit. Înainte ca multe alte servicii să includă această funcție, oficialii WhatsApp se mândreau cu criptarea end-to-end. Această asociere de termeni tehnici reprezintă cea mai importantă asigurare a faptului că doar emițătorul și receptorul unui mesaj îi pot ști conținutul.

Cum este posibil ca cineva să-ți citească mesajele pe WhatsApp? Avertisment pentru utilizatorii Whatsapp.

Deși ar putea părea incredibil la prima vedere, este posibil ca cineva să primească mesajele tale de pe WhatsApp pe telefonul său. Partea ciudată a acestei realități este că cei de la WhatsApp au făcut totuși un efort semnificativ să nu poți activa aplicația folosind același număr de telefon pe două smartphone-uri.

În momentul în care ți-ai schimbat telefonul și ai instalat WhatsApp folosind același număr, aplicația se dezactivează în mod automat pe vechiul gadget și nici măcar nu mai poți intra să-ți citești vechile mesaje. Singura soluție este să o reactivezi folosind alt număr. Același principiu este valabil în cazul în care, pe același dispozitiv, vrei să-ți portezi conversațiile in-app pe un alt număr. Aparent, dezvoltatorii aplicației s-au gândit la toate.

Problemele au început în momentul în care a fost introdus serviciul WhatsApp Web. La scurt timp de aplicația WhatsApp pentru PC și Mac. Acestea funcționează ca o oglindă a întregului set de conversații desfășurate pe mobil. Instant, în momentul în care ți-ai împerecheat telefonul cu PC-ul, aproape că te șochează să-ți vezi toate discuțiile imediat pe desktop. În altă ordine de idei, dacă ai un PC sau Mac pe care îl folosești doar tu, funcția este una foarte bună. În loc să-ți citești mesajele pe telefon, schimbi tab-ul din Chrome din prim plan și ai văzut confirmarea întâlnirii pe care o ai diseară, fără să mai scoți telefonul din buzunar.

 

Redactat: Diana Bolog